Direct uw huurtoeslag

aanvragen voor 2024

Zonder DigiD!

KLIK HIER VOOR DE JAREN 2022 en 2023

2024 Huurtoeslag aanvragen

In 2024 huurtoeslag aanvragen betekent dat de ingangsdatum in dit jaar ligt. Het is ook mogelijk om huurtoeslag te ontvangen over eerdere jaren. We noemen dit met terugwerkende kracht huurtoeslag aanvragen. Een ingangsdatum in 2023 of zelfs in 2022 is mogelijk. Kies daarvoor het juiste jaar.

U hoeft dan niet opnieuw huurtoeslag aan te vragen voor de jaren hierna. Wordt de huurtoeslag bijvoorbeeld toegekend vanaf 1 juli 2023? Dan beoordeelt de Belastingdienst automatisch ook uw recht op huurtoeslag vanaf 1 januari 2024. Wel zo makkelijk.

Voorwaarden huurtoeslag

In 2024 gelden enkele voorwaarden voor huurtoeslag. Voldoet u aan deze eisen? Dan kunt u in 2024 huurtoeslag aanvragen vanaf de datum dat u op het adres ingeschreven staat.

Bent u zich vergeten in te schrijven op het nieuwe adres? Dan is het verstandig dit eerst zo snel mogelijk te regelen bij de gemeente. Op deze pagina leest u meer over hoe u kunt voorkomen dat u huurtoeslag misloopt omdat u zich te laat heeft laten registreren op het nieuwe adres.

Staat uw vraag er niet bij?

Is uw vraag hiermee niet beantwoord? Kijk dan nog even bij onze Veelgestelde Vragen.

Staat uw vraag hier niet tussen? Onze chatfunctie is 24 uur per dag beschikbaar. Klik hiervoor op de blauwe balk rechts onderin het scherm waarin staat: Heeft u een vraag?

Meestal krijgt u hiermee snel het antwoord op uw vraag. Heeft de chatfunctie u onvoldoende informatie gegeven? Stuur ons dan een e-mail. Wij streven ernaar deze zo snel mogelijk te beantwoorden.