Direct uw huurtoeslag

stopzetten voor 2024

Zonder DigiD!

Klik hier voor de jaren 2022 en 2023

2024 HUURTOESLAG STOPZETTEN

In 2024 huurtoeslag stopzetten kan nodig zijn wanneer u niet langer recht heeft op huurtoeslag. Zoals wanneer verhuist naar een woning die geen recht geeft op huurtoeslag.

Weet u niet zeker of u voor uw nieuwe woning huurtoeslag kunt ontvangen? Kijk dan even naar de voorwaarden voor huurtoeslag in 2024.

Wilt u uw huurtoeslag stopzetten omdat uw (gezamenlijke) inkomen te hoog is? Dan is het wellicht beter om uw de schatting van uw inkomen te wijzigen in plaats van het stopzetten van uw huurtoeslag.

HUURTOESLAG TERUGBETALEN 2024

Bij een stopzetting kan het zijn dat u huurtoeslag moet terugbetalen. Elke toeslag wordt namelijk altijd als voorschot een maand vooruit betaald. Dit betekent dat u deze maand de toeslag van de volgende maand al ontvangt.

Ook kost de verwerking van een stopzetting enkele weken. Het kan daarom gebeuren dat u toch nog huurtoeslag krijgt nadat u deze heeft stopgezet. De betaling stond dan al klaar. U ontvangt daarna het verzoek de huurtoeslag terug te betalen. De Belastingdienst informeert u hier automatisch over.

STAAT UW VRAAG ER NIET BIJ?

Is uw vraag hiermee niet beantwoord? Kijk dan nog even bij onze Veelgestelde Vragen.

Staat uw vraag hier niet tussen? Onze chatfunctie is 24 uur per dag beschikbaar. Klik hiervoor op de blauwe balk rechts onderin het scherm waarin staat: Heeft u een vraag?

Meestal krijgt u hiermee snel het antwoord op uw vraag. Heeft de chatfunctie u onvoldoende informatie gegeven? Stuur ons dan een e-mail. Wij streven ernaar deze zo snel mogelijk te beantwoorden.