Direct uw kinderopvangtoeslag

stopzetten voor 2024

Zonder DigiD!

Klik hier voor het jaar 2023

2024 KINDEROPVANGTOESLAG STOPZETTEN

In 2024 kinderopvangtoeslag stopzetten kan belangrijk zijn. Bijvoorbeeld wanneer uw kind niet meer naar de opvang gaat. Start uw kind op de kleuterschool en gaat uw kind niet langer naar de dagopvang van het kindercentrum? Zet dan de kinderopvangtoeslag voor dit kind stop.

Gaat uw kind niet meer naar de dagopvang, maar nu wel naar de buitenschoolse opvang? Dan kiest u niet voor de optie van stopzetten, maar kies dan voor de optie van het wijzigen van uw kinderopvangtoeslag.

Wanneer uw kind naar de middelbare school gaat, dan vervalt het recht op kinderopvangtoeslag. Ook wanneer uw kind na schooltijd nog naar de opvang gaat. Zet dan uw kinderopvangtoeslag stop voor dit kind.

2024 KINDEROPVANGTOESLAG TERUGBETALEN

Kinderopvangtoeslag wordt, net zoals de zorgtoeslag en de huurtoeslag, altijd een maand vooruit betaald. Dit betekent dat u in de maand januari, al de toeslag van de gehele maand februari ontvangt. Klik op deze link voor de uitbetaaldata van de kinderopvangtoeslag.

De verwerking van een verzoek tot stopzetting van uw kinderopvangtoeslag duurt bovendien meestal een aantal weken. Dit betekent dat u vaak al kinderopvangtoeslag ontvangen heeft voor een maand waarin uw kind niet meer naar de opvang gaat. Dit is geen probleem.

Na de verwerking van uw stopzetting verzoek informeert de Belastingdienst u hier automatisch over. Meestal krijgt u het verzoek de teveel ontvangen kinderopvangtoeslag terug te betalen.

STAAT UW VRAAG ER NIET BIJ?

Is uw vraag hiermee niet beantwoord? Kijk dan nog even bij onze Veelgestelde Vragen.

Staat uw vraag hier niet tussen? Onze chatfunctie is 24 uur per dag beschikbaar. Klik hiervoor op de blauwe balk rechts onderin het scherm waarin staat: Heeft u een vraag?

Meestal krijgt u hiermee snel het antwoord op uw vraag. Heeft de chatfunctie u onvoldoende informatie gegeven? Stuur ons dan een e-mail. Wij streven ernaar deze zo snel mogelijk te beantwoorden.