Direct uw kinderopvangtoeslag

wijzigen voor 2024

Zonder DigiD!

Klik hier voor het jaar 2023

2024 KINDEROPVANGTOESLAG WIJZIGEN

In 2024 kinderopvangtoeslag wijzigen kan belangrijk zijn. Bijvoorbeeld omdat uw kind meer of juist minder uren naar de opvang gaat.

Ook als uw inkomen verandert vanwege een nieuwe baan of aanpassing van uw contract, is het aan te raden de Belastingdienst hierover te informeren. Uw kinderopvangtoeslag wordt hier dan op aangepast. Zo voorkomt u dat u later teveel ontvangen toeslag moet terugbetalen.

Is er iets gewijzigd in uw persoonlijke situatie in 2024 en weet u niet of dit belangrijk is voor uw kinderopvangtoeslag? Kijk dan even bij de voorwaarden voor kinderopvangtoeslag.

WERK EN KINDEROPVANGTOESLAG

In 2024 moeten u en uw eventuele toeslagpartner werken of gewerkt hebben. Weet u niet of u een toeslagpartner heeft? Onze handige tool bepaalt met een paar vragen of u een toeslagpartner heeft.

Elke maand waarin u in 2024 werkt, geeft 230 uur recht op kinderopvangtoeslag. U mag zelf bepalen hoe u deze uren gedurende het jaar besteedt. Op de pagina werk en kinderopvangtoeslag wordt uitgelegd hoe dit precies gaat.

Werkt u niet (meer)? Dan zijn er ook verschillende uitzonderingssituaties die toch recht geven op kinderopvangtoeslag. Denk hierbij aan studeren, een traject naar werk volgen of meedoen aan een inburgeringscursus.

STAAT UW VRAAG ER NIET BIJ?

Is uw vraag hiermee niet beantwoord? Kijk dan nog even bij onze Veelgestelde Vragen.

Staat uw vraag hier niet tussen? Onze chatfunctie is 24 uur per dag beschikbaar. Klik hiervoor op de blauwe balk rechts onderin het scherm waarin staat: Heeft u een vraag?

Meestal krijgt u hiermee snel het antwoord op uw vraag. Heeft de chatfunctie u onvoldoende informatie gegeven? Stuur ons dan een e-mail. Wij streven ernaar deze zo snel mogelijk te beantwoorden.