Direct uw zorgtoeslag

stopzetten voor 2024

Zonder DigiD!

Klik hier voor de jaren 2022 en 2023

2024 ZORGTOESLAG STOPZETTEN

In 2024 zorgtoeslag stopzetten kan belangrijk zijn wanneer u geen recht meer heeft op zorgtoeslag. Zoals wanneer u niet langer een verplichte Nederlandse zorgverzekering heeft.

Is er iets veranderd in uw persoonlijke situatie en weet u niet of dit van invloed is op uw zorgtoeslag? Kijk dan even naar de voorwaarden voor zorgtoeslag in 2024

Wilt u uw zorgtoeslag stopzetten omdat uw (gezamenlijke) inkomen te hoog is? Dan is het wellicht beter om uw de schatting van uw inkomen te wijzigen in plaats van het stopzetten van uw zorgtoeslag. Op deze pagina leest u meer over het voordeel van het wijzigen van uw zorgtoeslag in plaats van stopzetten.

ZORGTOESLAG TERUGBETALEN

Bij een stopzetting kan het zijn dat u zorgtoeslag moet terugbetalen. Elke toeslag wordt namelijk altijd als voorschot een maand vooruit betaald. Dit betekent dat u deze maand de toeslag van de volgende maand al ontvangt.

Ook kost de verwerking van een stopzetting enkele weken. Het kan daarom gebeuren dat u toch nog zorgtoeslag krijgt nadat u deze heeft stopgezet. De betaling stond dan al klaar. U ontvangt daarna het verzoek de zorgtoeslag terug te betalen. De Belastingdienst informeert u hier automatisch over.

STAAT UW VRAAG ER NIET BIJ?

Is uw vraag hiermee niet beantwoord? Kijk dan nog even bij onze Veelgestelde Vragen.

Staat uw vraag hier niet tussen? Onze chatfunctie is 24 uur per dag beschikbaar. Klik hiervoor op de blauwe balk rechts onderin het scherm waarin staat: Heeft u een vraag?

Meestal krijgt u hiermee snel het antwoord op uw vraag. Heeft de chatfunctie u onvoldoende informatie gegeven? Stuur ons dan een e-mail. Wij streven ernaar deze zo snel mogelijk te beantwoorden.