Direct uw zorgtoeslag

wijzigen voor 2024

Zonder DigiD!

Klik hier voor de jaren 2022 en 2023

2024 ZORGTOESLAG WIJZIGEN

Is er iets veranderd in uw persoonlijke situatie?Bent u in 2024 veel meer gaan verdienen? Of bent u uw baan juist kwijtgeraakt? Heeft u een loonsverhoging gehad? Of bent u juist minder gaan werken?

Dan is het slim om uw zorgtoeslag te wijzigen. Zo voorkomt u dat u later teveel ontvangen zorgtoeslag moet terugbetalen.

Welke wijzigingen kunt u doorgeven? Een verandering in de hoogte van uw inkomen bijvoorbeeld. Of het inkomen van uw toeslagpartner. Hier leest u meer over hoe hoog uw inkomen mag zijn voor recht op zorgtoeslag.

ZORGTOESLAG IN 2024

Het is aan te raden een een grote verandering van uw inkomen binnen 4 weken door te geven aan de Belastingdienst. Dan wordt uw recht op zorgtoeslag hier zo snel mogelijk op aangepast.

Weet u niet zeker of u nog recht heeft op zorgtoeslag nu uw inkomen is veranderd? Zet uw zorgtoeslag dan niet stop, maar wijzig de schatting van uw inkomen. Zo voorkomt u dat u zorgtoeslag misloopt als uw inkomen later toch lager blijkt dan het maximum inkomen.

Op deze pagina wordt verder uitgelegd wat het verschil is tussen het stopzetten en wijzigen van uw zorgtoeslag.

Kies in het bovenstaande formulier voor de optie “wijzigen” en geef als wijzigingsdatum altijd 1 januari 2024 aan.

STAAT UW VRAAG ER NIET BIJ?

Is uw vraag hiermee niet beantwoord? Kijk dan nog even bij onze Veelgestelde Vragen.

Staat uw vraag hier niet tussen? Onze chatfunctie is 24 uur per dag beschikbaar. Klik hiervoor op de blauwe balk rechts onderin het scherm waarin staat: Heeft u een vraag?

Meestal krijgt u hiermee snel het antwoord op uw vraag. Heeft de chatfunctie u onvoldoende informatie gegeven? Stuur ons dan een e-mail. Wij streven ernaar deze zo snel mogelijk te beantwoorden.