Direct uw huurtoeslag regelen zonder DigiD!

Klik hier om huurtoeslag aan te vragen
Helaas is het niet meer mogelijk om uw huurtoeslag over het jaar 2019 via onze dienstverlening te regelen.
Loopt niets mis en vraag nu snel huurtoeslag aan voor zover terug als het nog kan.
Klik op de onderstaande button om huurtoeslag aan te vragen voor de nu mogelijke jaren.

Huurtoeslag aanvragen 2019

Een van de belangrijkste voorwaarden voor het verkrijgen van huurtoeslag is dat u ingeschreven staat op het adres waarvoor u de huurtoeslag aanvraagt. Bij de beoordeling van uw aanvraag voor huurtoeslag checkt de Belastingdienst of u ook op dit adres ingeschreven staat.

Staat u nog op uw oude adres geregistreerd? Dan wordt automatisch uitgegaan van deze gegevens en niet van de adresgegevens die u voor uw aanvraag van huurtoeslag heeft opgegeven. Zorg dus dat u eerst uw inschrijving op het nieuwe adres regelt voordat u de huurtoeslag voor het jaar 2019 aanvraagt.

Ingangsdatum huurtoeslag 2019

Kies als ingangsdatum van de huurtoeslag de datum vanaf wanneer u op het nieuwe adres geregistreerd bent in de gemeentelijke basisadministratie. Wanneer u aan alle voorwaarden voor de huurtoeslag voldoet, ontstaat het recht op huurtoeslag daarna per de eerste van de maand hierna.

Verhuist u bijvoorbeeld per 3 maart 2019, dan ontstaat uw recht op huurtoeslag per 1 april 2019. Over een gedeelte van een maand kan namelijk nooit huurtoeslag ontvangen worden.

Hetzelfde principe wordt overigens ook toegepast wanneer u uw huurtoeslag weer stopzet. Dan ontvangt u bijvoorbeeld over de gehele maand maart nog huurtoeslag wanneer u deze per 3 maart 2019 zou stopzetten.

Staat uw vraag er niet bij?

Is uw vraag hiermee niet beantwoord? Kijk dan nog even bij onze Veelgestelde Vragen.

Staat uw vraag hier niet tussen? Onze chatfunctie is 24 uur per dag beschikbaar. Klik hiervoor op de blauwe balk rechts onderin het scherm waarin staat: Heeft u een vraag?

Meestal krijgt u hiermee snel het antwoord op uw vraag. Heeft de chatfunctie u onvoldoende informatie gegeven? Stuur ons dan een e-mail. Wij streven ernaar deze zo snel mogelijk te beantwoorden.