Direct uw huurtoeslag

aanvragen voor 2022!

Zonder DigiD

KLIK HIER VOOR HET JAAR 2023 OF 2021

HUURTOESLAG AANVRAGEN 2022

Huurtoeslag ontvangt u ook in 2022 niet automatisch. U moet huurtoeslag eerst aanvragen bij de Belastingdienst. Iedereen die voldoet aan de voorwaarden voor recht op huurtoeslag kan huurtoeslag aanvragen.

Huurtoeslag is bedoeld als een tegemoetkoming zodat iedereen in een betaalbaar huis kan wonen, ook wanneer u een relatief laag inkomen heeft.

Huurtoeslag is dus niet voor iedereen. Mensen met te hoog verzamelinkomen hebben bijvoorbeeld geen recht op huurtoeslag.

HOE WERKT HUURTOESLAG?

U kunt huurtoeslag aanvragen wanneer u in een zelfstandig huurhuis woont, uw huur binnen de maximale grenzen valt en aan de overige voorwaarden voldoet.

Wanneer de huurtoeslag eenmaal is toegekend, dan loopt deze automatisch door in het volgende jaar. Ontving u in 2021 al huurtoeslag? Dan hoeft u niet opnieuw huurtoeslag aan te vragen voor het jaar 2022.

Bent u vergeten huurtoeslag aan te vragen of wist u niet dat u mogelijk recht had op huurtoeslag? Geen probleem! Afhankelijk van uw situatie kunt u eventueel met terugwerkende kracht alsnog huurtoeslag aanvragen.

Wil u weten of dit ook voor u geldt? Klik dan hier: huurtoeslag terugwerkende kracht

STAAT UW VRAAG ER NIET BIJ?

Is uw vraag hiermee niet beantwoord? Kijk dan nog even bij onze Veelgestelde Vragen.

Staat uw vraag hier niet tussen? Tijdens kantoortijden kunt u live chatten met een van onze deskundige medewerkers.