REKENTOOL 2023 HUURTOESLAG BEREKENEN

Voor personen die met z’n tweeën wonen, waarvan minstens een op 1 januari 2023 de AOW-gerechtigde leeftijd had.

Deze rekentool is in onderhoud.
VOORWAARDEN REKENTOOL

Voorwaarden huurtoeslag berekenen bij AOW 2023:

De rekentool op deze pagina is gemaakt voor huishoudens die bestaan uit twee personen, waarvan ten minste 1 persoon op 1 januari 2023 de AOW-gerechtigde leeftijd had. We hebben ook rekentools voor andere situaties. Kies dus de juiste rekentool door op deze link te klikken.

Wat betekent dat precies? De rekentool op deze pagina werkt alleen als u aan de bovenstaande voorwaarden voldoet. Het volgende is daarvoor op uw situatie van toepassing:

  1. U woont samen met 1 ander op het adres waarvoor u huurtoeslag wil aanvragen.
  2. Op 1 januari 2023 had u of uw medebewoner of u beiden de AOW-gerechtigde leeftijd bereikt.

Klopt dit niet? Klik dan hier om uw gegevens aan te passen.

Nu huurtoeslag aanvragen

Wanneer werkt deze rekentool niet voor u?

Deze rekentool berekent alleen de juiste hoogte van uw huurtoeslag wanneer uw situatie aan de bovenstaande voorwaarden voldoet. Woont u bijvoorbeeld alleen? Dan is dit niet de juiste rekentool voor u. Woont u samen met meerdere anderen? Dan is dit ook niet de juiste rekentool voor u.

Ook uw leeftijdsgroep is belangrijk omdat de hoogte van de huurtoeslag hier mede door wordt bepaald. Deze rekentool is voor AOW-gerechtigden. Dit zijn personen die op 1 januari 2o23 recht hadden op AOW. Of u ook AOW kreeg, maakt hiervoor niet uit. Had u de AOW-gerechtigde leeftijd, maar werkt u nog? Dit maakt niet uit, deze rekentool berekent de hoogte van uw huurtoeslag.

Had niemand in uw huishouden de AOW-gerechtigde leeftijd op 1 januari 2023? Dan is deze rekentool niet voor u. Klik dan op de onderstaande button om de juiste rekentool te kiezen.

Juiste Rekentool Kiezen