Direct uw huurtoeslag

stopzetten voor 2023

Zonder DigiD!

Klik hier voor de jaren 2022 en 2024

HUURTOESLAG STOPZETTEN 2023

Is er iets in uw persoonlijke situatie veranderd waardoor u geen recht meer heeft op huurtoeslag? Uw inkomen is bijvoorbeeld hoger dan het gestelde maximum omdat u een andere baan hebt gekregen.

Of er is iemand bij u komen wonen, uw nieuwe partner of een kind dat weer terug verhuist.

Dan kan het verstandig zijn uw huurtoeslag stop te zetten. Hiermee voorkomt u dat u teveel ontvangen huurtoeslag later weer moet terugbetalen. Maar soms is het beter uw huurtoeslag te wijzigen in plaats van stop te zetten. Hier leest u meer over het verschil tussen wijzigen en stopzetten.

STOPPEN OF WIJZIGEN?

Bent u in 2023 verhuisd naar een woning die niet langer recht geeft op huurtoeslag? Kies dan de verhuisdatum zoals die geregistreerd is in de gemeentelijke basisadministratie als stopdatum van de huurtoeslag.

Ligt deze datum in 2023 na de eerste van de maand? Dan heeft u de gehele maand nog recht op huurtoeslag. Is dit de eerste van de maand? Dan eindigt de huurtoeslag op de dag voor deze dag en heeft u deze maand geen recht meer op huurtoeslag.

Maar soms is het beter uw huurtoeslag te wijzigen in plaats van stop te zetten. Hier leest u meer over het verschil tussen wijzigen en stopzetten.

STAAT UW VRAAG ER NIET BIJ?

Is uw vraag hiermee niet beantwoord? Kijk dan nog even bij onze Veelgestelde Vragen.

Staat uw vraag hier niet tussen? Onze chatfunctie is 24 uur per dag beschikbaar. Klik hiervoor op de blauwe balk rechts onderin het scherm waarin staat: Heeft u een vraag?

Meestal krijgt u hiermee snel het antwoord op uw vraag. Heeft de chatfunctie u onvoldoende informatie gegeven? Stuur ons dan een e-mail. Wij streven ernaar deze zo snel mogelijk te beantwoorden.