Direct uw huurtoeslag regelen zonder DigiD!

Klik hier om uw huurtoeslag te regelen
Helaas is het niet meer mogelijk om uw huurtoeslag over het jaar 2021 via onze dienstverlening te regelen.
Loop niets mis en vraag nu snel huurtoeslag aan voor zover terug als het nog kan.
Klik op de onderstaande button om huurtoeslag aan te vragen voor de nu mogelijke jaren.

Huurtoeslag wijzigen 2021

Wanneer uw inkomen verandert omdat u bijvoorbeeld een andere baan heeft of werkloos raakt, is het raadzaam schatting van uw inkomen voor de toeslagen wijzigen.

Kies bij een wijziging van uw inkomen altijd 1 januari 2021 als wijzigingsdatum. Voor elke toeslag is namelijk uw bruto belastbare jaarinkomen leidend, dus uw totale inkomen van 1 januari tot en met 31 december van het jaar.

Het inkomen dat u opgeeft bij de aanvraag van een toeslag is altijd een schatting op basis waarvan de toeslag als voorschot verstrekt wordt. Wanneer uw inkomensgegevens bekend zijn, na uw aangifte inkomstenbelasting over dat jaar, zal de Belastingdienst de definitieve hoogte van de toeslag vaststellen en een eventueel verschil met u verrekenen.

Verhuizen in 2021?

Verhuist u in 2021 naar een andere woning? Dan is het belangrijk dat u eerst langs de gemeente gaat om uw verhuizing te laten registreren. Vaak kan dit ook digitaal. U moet uw verhuizing binnen vier weken vóór of uiterlijk vijf dagen nadat uw adres verandert aan de gemeente doorgeven.

Gemeenten mogen een boete geven van maximaal € 325 als u belangrijke aanpassingen niet op tijd doorgeeft. Dus voorkom vervelende verrassingen en regel het meteen bij uw gemeente.

Staat uw vraag er niet bij?

Is uw vraag hiermee niet beantwoord? Kijk dan nog even bij onze Veelgestelde Vragen.

Staat uw vraag hier niet tussen? Onze chatfunctie is 24 uur per dag beschikbaar. Klik hiervoor op de blauwe balk rechts onderin het scherm waarin staat: Heeft u een vraag?

Meestal krijgt u hiermee snel het antwoord op uw vraag. Heeft de chatfunctie u onvoldoende informatie gegeven? Stuur ons dan een e-mail. Wij streven ernaar deze zo snel mogelijk te beantwoorden.