Direct uw kinderopvangtoeslag regelen zonder DigiD!

Klik hier om kinderopvangtoeslag aan te vragen
Kinderopvangtoeslag kan maximaal met 3 maanden terugwerkende kracht aangevraagd worden.
Het is daarom niet meer mogelijk om voor het jaar 2019 via onze dienstverlening kinderopvangtoeslag aan te vragen.
Loop niets mis en vraag nu snel kinderopvangtoeslag aan voor zover terug als het nog kan. Klik hiervoor op de onderstaande button.

Kinderopvangtoeslag aanvragen 2019

Kinderopvangtoeslag aanvragen 2019; kinderopvangtoeslag is een financiƫle bijdrage aan werkende ouders en verzorgers voor de kosten van de opvang van hun kind(eren). Hiervoor moet uw kind wel naar een geregistreerde opvang gaan die een geldig LRK-nummer heeft. U vindt dit LRK-nummer in het contract dat u met de kinderopvang sluit.

Kinderopvangtoeslag is alleen bedoeld voor kinderen die nog niet naar de middelbare school gaan. De opvang kan dan de hele dag zijn, zoals bij baby’s en peuters op een kinderdagverblijf of bij een gastouder of opvang voor en na schooltijden bij kinderen die al naar de basisschool gaan, de zogenaamde buitenschoolse opvang of BSO.

Op tijd aanvragen

Andere toeslagen, zoals zorgtoeslag en huurtoeslag kunt u met terugwerkende kracht tot de eerste dag van het huidige jaar aanvragen. En tot 1 september zelfs nog voor het jaar ervoor.

Voor kinderopvangtoeslag gelden andere regels, die moet u binnen 3 maanden aanvragen, anders vervalt het recht op toeslag over die maanden.

Dit betekent dat u kinderopvangtoeslag over de maand januari 2019 uiterlijk 30 april 2019 aangevraagd moet hebben. Loop niets mis en vraag snel kinderopvangtoeslag aan.

Staat uw vraag er niet bij?

Is uw vraag hiermee niet beantwoord? Kijk dan nog even bij onze Veelgestelde Vragen.

Staat uw vraag hier niet tussen? Onze chatfunctie is 24 uur per dag beschikbaar. Klik hiervoor op de blauwe balk rechts onderin het scherm waarin staat: Heeft u een vraag?

Meestal krijgt u hiermee snel het antwoord op uw vraag. Heeft de chatfunctie u onvoldoende informatie gegeven? Stuur ons dan een e-mail. Wij streven ernaar deze zo snel mogelijk te beantwoorden.