Direct uw kinderopvangtoeslag

wijzigen voor 2023

Zonder DigiD!

Klik hier voor het jaar 2024

Kinderopvangtoeslag wijzigen 2023

U heeft de wettelijke verplichting om wijzigingen in uw persoonlijke situatie, die de hoogte van uw kinderopvangtoeslag beïnvloeden, binnen 4 weken te melden aan de Belastingdienst middels een wijziging. Raakt u bijvoorbeeld werkeloos en heeft u tijdelijk lagere inkomsten, geef uw veranderde inkomen dan binnen vier weken door aan de Belastingdienst.

Gestopt met werken

Werkt u niet langer omdat u uw baan hebt opgezegd of werkloos geworden bent? Dan heeft u nog 3 maanden recht op kinderopvangtoeslag. In 2023 is de koppeling gewerkte uren voor de kinderopvangtoeslag komen te vervallen. Er wordt dus niet meer getoetst of het aantal opvanguren voor een kind in verhouding staat met het aantal gewerkte uren van de ouder(s).

STAAT UW VRAAG ER NIET BIJ?

Is uw vraag hiermee niet beantwoord? Kijk dan nog even bij onze Veelgestelde Vragen.

Staat uw vraag hier niet tussen? Onze chatfunctie is 24 uur per dag beschikbaar. Klik hiervoor op de blauwe balk rechts onderin het scherm waarin staat: Heeft u een vraag?

Meestal krijgt u hiermee snel het antwoord op uw vraag. Heeft de chatfunctie u onvoldoende informatie gegeven? Stuur ons dan een e-mail. Wij streven ernaar deze zo snel mogelijk te beantwoorden.