Direct uw zorgtoeslag

voor 2020 regelen!

Zonder DigiD

KLIK HIER VOOR HET JAAR 2021 OF 2019

ZORGTOESLAG AANVRAGEN 2020

Zorgtoeslag is voor iedereen die een Nederlandse zorgverzekering heeft en voldoet aan de voorwaarden voor recht op zorgtoeslag. Het is bedoeld als een tegemoetkoming zodat iedereen in staat is om zijn zorgverzekering te betalen, ook wanneer u een relatief laag inkomen heeft. Zorgtoeslag is dus niet voor iedereen. Mensen met te hoog verzamelinkomen hebben bijvoorbeeld geen recht op zorgtoeslag.
De toekenning van de zorgtoeslag gaat in op de eerste dag van de volgende maand. Vraagt u vanaf 18 januari zorgtoeslag aan? Dan zal vanaf 1 februari zorgtoeslag toegekend worden. Dit is immers de eerste dag van de maand die volgt op 18 januari.

HOE WERKT ZORGTOESLAG AANVRAGEN 2020?

Zorgtoeslag wordt niet automatisch door de Belastingdienst aan u toegekend. U moet zelf zorgtoeslag aanvragen. Dat kunt u doen vanaf de eerste dag dat u een Nederlandse zorgverzekering heeft en hiervoor moet betalen (tot uw 18e is dit gratis).

Bent u vergeten zorgtoeslag aan te vragen of wist u niet dat u mogelijk recht had op zorgtoeslag? Geen probleem! Afhankelijk van uw situatie kunt u eventueel met terugwerkende kracht alsnog zorgtoeslag aanvragen.

Wil u weten of dit ook voor u geldt? Klik dan hier: zorgtoeslag terugwerkende kracht.

STAAT UW VRAAG ER NIET BIJ?

Is uw vraag hiermee niet beantwoord? Kijk dan nog even bij onze Veelgestelde Vragen.

Staat uw vraag hier niet tussen? Tijdens kantoortijden kunt u live chatten met een van onze deskundige medewerkers.