Direct uw zorgtoeslag

voor 2021 regelen!

Zonder DigiD

Helaas is het niet meer mogelijk om uw zorgtoeslag over het jaar 2021 via onze dienstverlening te regelen.
KLIK HIER VOOR MOGELIJKE JAREN

ZORGTOESLAG AANVRAGEN 2021

Zorgtoeslag ontvangt u niet automatisch. U moet zorgtoeslag aanvragen bij de Belastingdienst. Iedereen die een Nederlandse zorgverzekering heeft en voldoet aan de voorwaarden voor recht op zorgtoeslag kan zorgtoeslag aanvragen.

Zorgtoeslag is bedoeld als een tegemoetkoming zodat iedereen in staat is om zijn zorgverzekering te betalen, ook wanneer u een relatief laag inkomen heeft.

Zorgtoeslag is dus niet voor iedereen. Mensen met te hoog verzamelinkomen hebben bijvoorbeeld geen recht op zorgtoeslag.

HOE WERKT ZORGTOESLAG IN 2021?

Tot uw 18e bent u gratis verzekerd voor medische kosten. Vanaf het moment dat u 18 wordt, moet u een zorgverzekering afsluiten en kunt u ook zorgtoeslag aanvragen.

Wanneer de zorgtoeslag eenmaal is toegekend, dan loopt deze automatisch door in het volgende jaar. Ontving u in 2020 al zorgtoeslag? Dan hoeft u niet opnieuw zorgtoeslag aan te vragen voor het jaar 2021.

Bent u vergeten zorgtoeslag aan te vragen of wist u niet dat u mogelijk recht had op zorgtoeslag? Geen probleem! Afhankelijk van uw situatie kunt u eventueel met terugwerkende kracht alsnog zorgtoeslag aanvragen.

Wil u weten of dit ook voor u geldt? Klik dan hier: zorgtoeslag terugwerkende kracht.

STAAT UW VRAAG ER NIET BIJ?

Is uw vraag hiermee niet beantwoord? Kijk dan nog even bij onze Veelgestelde Vragen.

Staat uw vraag hier niet tussen? Tijdens kantoortijden kunt u live chatten met een van onze deskundige medewerkers.