Direct uw zorgtoeslag

voor 2023 regelen!

Zonder DigiD

KLIK HIER VOOR DE JAREN 2022 EN 2024

IS ER ZORGTOESLAG IN 2023?

Wanneer u  voldoet aan de voorwaarden voor recht op zorgtoeslag, dan kunt u zorgtoeslag aanvragen bij de Belastingdienst. U ontvangt dus niet automatisch zorgtoeslag. U moet dit aanvragen.

Een zorgverzekering is duur. De overheid geeft zorgtoeslag om ervoor te zorgen dat iedereen zijn zorgverzekering kan betalen. Zo bent u verzekerd van goede zorg wanneer u ziek wordt.

Zorgtoeslag is er niet voor iedereen. Heb je een hoog inkomen? Dan betaalt de overheid niet mee en moet u helemaal zelf de kosten van uw zorgverzekering betalen. Hier leest u meer over het maximale inkomen dat in 2023 nog recht geeft op zorgtoeslag.

HOE WERKT ZORGTOESLAG IN 2023?

Tot uw 18e bent u gratis verzekerd voor medische kosten. Vanaf het moment dat u 18 wordt, moet u een zorgverzekering afsluiten en kunt u ook zorgtoeslag aanvragen.

Wanneer de zorgtoeslag eenmaal is toegekend, dan loopt deze automatisch door in het volgende jaar. Ontving u in 2023 al zorgtoeslag? Dan hoeft u niet opnieuw zorgtoeslag aan te vragen voor het jaar 2024.

Bent u vergeten zorgtoeslag aan te vragen of wist u niet dat u mogelijk recht had op zorgtoeslag? Geen probleem! Afhankelijk van uw situatie kunt u eventueel met terugwerkende kracht alsnog zorgtoeslag aanvragen. Hier leest u meer over zorgtoeslag met terugwerkende kracht aanvragen.

STAAT UW VRAAG ER NIET BIJ?

Is uw vraag hiermee niet beantwoord? Kijk dan nog even bij onze Veelgestelde Vragen.

Staat uw vraag hier niet tussen? Onze chatfunctie is 24 uur per dag beschikbaar. Klik hiervoor op de blauwe balk rechts onderin het scherm waarin staat: Heeft u een vraag?

Meestal krijgt u hiermee snel het antwoord op uw vraag. Heeft de chatfunctie u onvoldoende informatie gegeven? Stuur ons dan een e-mail. Wij streven ernaar deze zo snel mogelijk te beantwoorden.