Direct uw zorgtoeslag

stopzetten voor 2022

Zonder DigiD

KLIK HIER VOOR ANDERE JAREN

WANNEER IN 2022 STOPZETTEN?

Het is verstandig uw zorgtoeslag in 2022 stop te zetten op het moment dat u zeker weet dat u niet langer aan de voorwaarden voor de zorgtoeslag voldoet. Heeft u geen Nederlandse zorgverzekering meer in 2022? Of is uw inkomen bijvoorbeeld hoger dan het gestelde maximum voor het jaar 2022? Zet uw zorgtoeslag dan stop.

Denkt u dat uw inkomen mogelijk hoger zal zijn dan het gestelde maximum, maar weet u het niet zeker? Zet dan uw zorgtoeslag niet stop, maar kies voor de optie wijzigen en verander de schatting van uw bruto belastbare jaarinkomen.

STOPZETTEN BIJ OVERLIJDEN IN 2022?

Wanneer iemand is overleden, hoeft de zorgtoeslag niet stopgezet te worden. De Belastingdienst zal op basis van de overlijdensakte in de gemeentelijke basisadministratie zelf de zorgtoeslag stopzetten.

De dag van het overlijden bepaalt hoe lang na het overlijden nog recht bestaat op zorgtoeslag. Wanneer deze dag niet de eerste van de maand is, bestaat de gehele maand nog recht op zorgtoeslag. Is de persoon op de eerste dag van de maand overleden? Dan bestaat over die maand geen recht meer op zorgtoeslag. Dus bij een overlijden op 1 mei 2022 eindigt het recht op zorgtoeslag op 30 april 2022. Bij een overlijden op 2 mei 2022 eindigt het recht op zorgtoeslag op 31 mei 2022.

Het stopzetten van de zorgtoeslag kan enkele weken in beslag nemen. Eventueel teveel ontvangen zorgtoeslag zal verrekend worden met de erven.

STAAT UW VRAAG ER NIET BIJ?

Is uw vraag hiermee niet beantwoord? Kijk dan nog even bij onze Veelgestelde Vragen.

Staat uw vraag hier niet tussen? Tijdens kantoortijden kunt u live chatten met een van onze deskundige medewerkers.