Direct uw zorgtoeslag stopzetten!

Zonder DigiD

ZORGTOESLAG STOPZETTEN

Om te voorkomen dat u aan het einde van het jaar zorgtoeslag moet terugbetalen, is het verstandig om uw zorgtoeslag stop te zetten wanneer u niet langer recht hierop hebt. U bent in principe zelf verantwoordelijk voor deze stopzetting.

Een uitzondering hierop is een stopzetting in verband met het overlijden van de begunstigde. De zorgtoeslag wordt dan automatisch gestopt op basis van de overlijdensakte in de gemeente basisadministratie. Eventueel teveel uitbetaalde zorgtoeslag in de tussentijd wordt automatisch verrekend met de erven.

Alle voorwaarden voor het recht op zorgtoeslag vindt u via deze link. Voldoet u niet langer aan alle voorwaarden en heeft u daarmee geen recht meer op zorgtoeslag? Zet dan uw zorgtoeslag stop.

WANNEER ZORGTOESLAG STOPZETTEN

U heeft de wettelijke verplichting om binnen 4 weken een wijziging in uw persoonlijke situatie, waardoor u niet meer voldoet aan een voorwaarde voor zorgtoeslag, door te geven aan de Belastingdienst. Gaat u bijvoorbeeld trouwen enĀ is het inkomen van u en uw nieuwe toeslagpartner hoger dan het maximum? Zet dan binnen 4 weken uw zorgtoeslag stop.

Ook wanneer uw bruto belastbare jaarinkomen boven het gestelde maximum uitkomt, is het verstandig uw zorgtoeslag stop te zetten. Daarmee voorkomt u dat u de zorgtoeslag later terug moet betalen.

STAAT UW VRAAG ER NIET BIJ?

Is uw vraag hiermee niet beantwoord? Kijk dan nog even bij onze Veelgestelde Vragen.

Staat uw vraag hier niet tussen? Tijdens kantoortijden kunt u live chatten met een van onze deskundige medewerkers.