Direct uw zorgtoeslag regelen!

Zonder DigiD

Helaas is het niet meer mogelijk om uw zorgtoeslag voor het jaar 2018 via onze dienstverlening te regelen.
KLIK HIER VOOR EEN ANDER JAAR

ZORGTOESLAG WIJZIGEN 2018

De hoogte van uw zorgtoeslag wordt in 2018 bepaald door uw inkomen en uw gezinssituatie. Hiermee bedoelen we of u een toeslagpartner heeft of niet. De persoon met wie u getrouwd bent of met wie u een geregistreerd partnerschap heeft, is automatisch uw toeslagpartner. Maar andere personen met wie u samenwoont, kunnen uw toeslagpartner zijn.

U kunt een wijziging in uw persoonlijke situatie doorgeven middels een wijziging zodat de hoogte van uw zorgtoeslag in 2018 hierop aangepast kan worden. Is uw inkomen of het inkomen van uw toeslagpartner veranderd omdat u een nieuwe baan hebt of juist werkeloos bent geworden, dan kunt u dit aangeven door een wijziging. Na de verwerking van uw wijziging door de Belastingdienst wordt het verschil in de hoogte van uw zorgtoeslag automatisch met u verrekend.

HOOGTE ZORGTOESLAG NA WIJZIGING 2018

Elke toeslag wordt als een voorschot verstrekt. Dit betekent dat een inschatting van uw inkomen en gezinssituatie wordt gemaakt en op basis hiervan een bedrag aan zorgtoeslag aan u wordt betaald.

Verandert er iets aan deze inschatting? Bijvoorbeeld omdat u een nieuwe baan heeft met een hoger inkomen? Of omdat u gaat trouwen met uw grote liefde en zo elkaars toeslagpartner wordt?

Dan is het verstandig zo’n wijziging aan de Belastingdienst te laten weten zodat de hoogte van uw zorgtoeslag hierop aangepast kan worden. Een eventueel verschil wordt dan automatisch met u verrekend.

STAAT UW VRAAG ER NIET BIJ?

Is uw vraag hiermee niet beantwoord? Kijk dan nog even bij onze Veelgestelde Vragen.

Staat uw vraag hier niet tussen? Tijdens kantoortijden kunt u live chatten met een van onze deskundige medewerkers.