Direct uw zorgtoeslag

wijzigen voor 2022

Zonder DigiD!

KLIK HIER VOOR ANDERE JAREN

ZORGTOESLAG WIJZIGEN 2022

Is uw inkomen is 2022 veel lager of hoger dan in 2022? Of verandert uw inkomen gedurende het jaar? Dan moet u dit de Belastingdienst laten weten zodat de hoogte van uw voorschot aangepast kan worden.

Bovendien voorkomt u hiermee dat u aan het einde van het jaar teveel ontvangen toeslag moet terugbetalen. Wel zo veilig.

HOOGTE ZORGTOESLAG 2022

Het inkomen dat u opgeeft bij de aanvraag van een toeslag is altijd een schatting op basis waarvan de toeslag als voorschot verstrekt wordt. Wanneer uw inkomensgegevens bekend zijn, na uw aangifte inkomstenbelasting over dat jaar, zal de Belastingdienst de definitieve hoogte van de toeslag vaststellen en een eventueel verschil met u verrekenen.

STAAT UW VRAAG ER NIET BIJ?

Is uw vraag hiermee niet beantwoord? Kijk dan nog even bij onze Veelgestelde Vragen.

Staat uw vraag hier niet tussen? Onze chatfunctie is 24 uur per dag beschikbaar. Klik hiervoor op de blauwe balk rechts onderin het scherm waarin staat: Heeft u een vraag?

Meestal krijgt u hiermee snel het antwoord op uw vraag. Heeft de chatfunctie u onvoldoende informatie gegeven? Stuur ons dan een e-mail. Wij streven ernaar deze zo snel mogelijk te beantwoorden.