Direct uw huurtoeslag regelen

zonder DigiD!

Klik hier om huurtoeslag aan te vragen
Helaas is het niet meer mogelijk om uw huurtoeslag over het jaar 2017 via onze dienstverlening te regelen.
Loop niets mis en vraag nu snel huurtoeslag aan voor zover terug als het nog kan.
Klik op de onderstaande button om huurtoeslag aan te vragen voor de nu mogelijke jaren.

Huurtoeslag aanvragen 2017

Wanneer u huurtoeslag wil aanvragen in 2017, dan kunt u uw verhuisdatum als ingangsdatum voor de aanvraag van uw huurtoeslag nemen, als u vanaf die datum ook ingeschreven staat op het nieuwe adres in de gemeentelijke basisadministratie.

Ligt deze ingangsdatum tussen 2 december 2016 en 31 december 2016? Dan kunt u 1 januari 2017 als ingangsdatum kiezen omdat dit ook de ingangsdatum van uw huurtoeslag zal zijn.

Huurtoeslag wijzigen 2017

Ontvangt u reeds huurtoeslag en wijzigt er iets in uw persoonlijke situatie in 2017? Dan kunt u een wijziging indienen bij de Belastingdienst.

Een wijziging gebruikt u bijvoorbeeld om een verandering in uw inkomen of dat van uw toeslagpartner of medebewoner(s) door te geven. Ook kunt u een verhuizing of een verandering van de hoogte van de huur doorgeven middels een wijziging.

Huurtoeslag stopzetten 2017

Huurtoeslag stopzetten in 2017 is raadzaam wanneer er iets wijzigt in uw persoonlijke situatie waardoor u niet langer recht heeft op huurtoeslag.

Koopt u bijvoorbeeld een huis, dan heeft u niet langer recht op huurtoeslag omdat dit alleen van toepassing is op huurwoningen. Is uw inkomen in 2017 te hoog? Dan heeft u het gehele jaar geen recht op huurtoeslag en dient u uw huurtoeslag per 1 januari 2017 stop te zetten.