Direct uw kinderopvangtoeslag regelen zonder DigiD!

Klik hier om uw kinderopvangtoeslag te regelen
Kinderopvangtoeslag kan maximaal met 3 maanden terugwerkende kracht aangevraagd, gewijzigd of stopgezet worden.
Het is daarom niet meer mogelijk om voor het jaar 2023 via onze dienstverlening kinderopvangtoeslag stop te zetten.
Loop niets mis en regel nu snel uw kinderopvangtoeslag voor zover terug als het nog kan. Klik hiervoor op de onderstaande button.

Kinderopvangtoeslag stopzetten 2023

Zodra uw kind niet langer gebruik maakt van kinderopvang, heeft u ook geen recht meer op kinderopvangtoeslag. U moet deze dan stopzetten. Ligt de laatste dag van de kinderopvang na de eerste van de maand? Dan heeft u nog de gehele maand recht op kinderopvangtoeslag, ook al gaat uw kind niet langer naar de opvang die maand.

Heeft u nog andere kinderen die naar de kinderopvang blijven gaan? Zet dan alleen de kinderopvangtoeslag stop voor het kind die niet meer naar de opvang gaat. Zo voorkomt u dat u onterecht helemaal geen kinderopvangtoeslag meer krijgt.

Kinderopvangtoeslag aanvragen

Andere toeslagen, zoals zorgtoeslag en huurtoeslag kunt u met terugwerkende kracht tot de eerste dag van het huidige jaar aanvragen. En tot 1 september zelfs nog voor het jaar ervoor.

Voor kinderopvangtoeslag gelden andere regels, die moet u binnen 3 maanden aanvragen, anders vervalt het recht op toeslag over die maanden.

Dit betekent dat u kinderopvangtoeslag over de maand januari 2023 uiterlijk 30 april 2023 aangevraagd moet hebben. Loop niets mis en vraag snel kinderopvangtoeslag aan.

Staat uw vraag er niet bij?

Is uw vraag hiermee niet beantwoord? Kijk dan nog even bij onze Veelgestelde Vragen.

Staat uw vraag hier niet tussen? Onze chatfunctie is 24 uur per dag beschikbaar. Klik hiervoor op de blauwe balk rechts onderin het scherm waarin staat: Heeft u een vraag?

Meestal krijgt u hiermee snel het antwoord op uw vraag. Heeft de chatfunctie u onvoldoende informatie gegeven? Stuur ons dan een e-mail. Wij streven ernaar deze zo snel mogelijk te beantwoorden.