REKENTOOL 2024 HUURTOESLAG BEREKENEN

Deze rekentool voor de huurtoeslag is in onderhoud.

Voorwaarden huurtoeslag

Om in 2024 huurtoeslag te kunnen krijgen, moet u aan alle voorwaarden voldoen. Een overzicht van alle regels van 2024, vindt u via deze link.

De regels voor huurtoeslag veranderen elk jaar een beetje, meestal is dit een correctie vanwege de inflatie. De maximale huur die nog recht geeft op huurtoeslag, wordt bijvoorbeeld elk jaar met een paar procent verhoogd.

De hoogte van uw huurtoeslag verandert hierdoor ook elk jaar. Met de bovenstaande rekentool kunt u voor 2024 huurtoeslag berekenen. Zo weet u waar u dit jaar recht op heeft.

Hoogte huurtoeslag

De hoogte van uw huurtoeslag wordt in 2024 berekend op basis van uw (gezamenlijke) inkomen, uw gezinssamenstelling, de hoogte van uw huur en de leeftijd van de aanvrager van de huurtoeslag.

Belangrijke vragen zijn dus:

  • Woont u alleen of met anderen samen?
  • Hoe oud bent u?
  • Wat is uw inkomen in 2024?
  • Wat is het inkomen van uw medebewoners?
  • Hoeveel huur betaalt u in 2024?

Zorg dat u deze informatie bij de hand hebt wanneer u voor het jaar 2024 huurtoeslag gaat berekenen met de bovenstaande rekentool.

Staat uw vraag er niet bij?

Is uw vraag hiermee niet beantwoord? Kijk dan nog even bij onze Veelgestelde Vragen.

Staat uw vraag hier niet tussen? Onze chatfunctie is 24 uur per dag beschikbaar. Klik hiervoor op de blauwe balk rechts onderin het scherm waarin staat: Heeft u een vraag?

Meestal krijgt u hiermee snel het antwoord op uw vraag. Heeft de chatfunctie u onvoldoende informatie gegeven? Stuur ons dan een e-mail. Wij streven ernaar deze zo snel mogelijk te beantwoorden.