Direct uw zorgtoeslag regelen!

Zonder DigiD

Helaas is het niet meer mogelijk om uw zorgtoeslag voor het jaar 2018 via onze dienstverlening te regelen.
KLIK HIER VOOR EEN ANDER JAAR

ZORGTOESLAG STOPZETTEN 2018

Om te voorkomen dat u aan het einde van 2018 zorgtoeslag moet terugbetalen, is het verstandig om uw zorgtoeslag stop te zetten wanneer u niet langer recht hierop hebt. U bent in principe zelf verantwoordelijk voor deze stopzetting.

Een uitondering hierop is een stopzetting in verband met het overlijden van de begunstigde. De zorgtoeslag wordt dan autmatisch gestopt op basis van de overlijdensakte in de gemeente basisadminstratie. Eventueel teveel uitbetaalde zorgtoeslag in de tussentijd wordt automatisch verrekend met de erven.

Alle voorwaarden voor het recht op zorgtoeslag vindt u via deze link. Voldoet u niet langer aan alle voorwaarden in 2018 en heeft u daarmee geen recht meer op zorgtoeslag? Zet dan uw zorgtoeslag stop.

WANNEER ZORGTOESLAG STOPZETTEN

U heeft de wettelijke verplichting om binnen 4 weken een wijziging in uw persoonlijke situatie, waardoor u niet meer voldoet aan een voorwaarde voor zorgtoeslag, door te geven aan de Belastingdienst. Gaat u bijvoorbeeld trouwen enĀ is het inkomen van u en uw nieuwe toeslagpartner hoger dan het maximum? Zet dan binnen 4 weken uw zorgtoeslag stop.

Ook wanneer uw bruto belastbare jaarinkomen boven het gestelde maximum uitkomt, is het verstandig uw zorgtoeslag stop te zetten. Daarmee voorkomt u dat u de zorgtoeslag later terug moet betalen.

STAAT UW VRAAG ER NIET BIJ?

Is uw vraag hiermee niet beantwoord? Kijk dan nog even bij onze Veelgestelde Vragen.

Staat uw vraag hier niet tussen? Tijdens kantoortijden kunt u live chatten met een van onze deskundige medewerkers.