Direct uw zorgtoeslag regelen!

Zonder DigiD

ZORGTOESLAG STOPZETTEN 2018

Om te voorkomen dat u aan het einde van 2018 zorgtoeslag moet terugbetalen, is het verstandig om uw zorgtoeslag stop te zetten wanneer u niet langer recht hierop hebt. U bent in principe zelf verantwoordelijk voor deze stopzetting.

Een uitzondering hierop is een stopzetting in verband met het overlijden van de begunstigde. De zorgtoeslag wordt dan automatisch gestopt op basis van de overlijdensakte in de gemeente basisadministratie. Eventueel teveel uitbetaalde zorgtoeslag in de tussentijd wordt automatisch verrekend met de erven.

Alle voorwaarden voor het recht op zorgtoeslag vindt u via deze link. Voldoet u niet langer aan alle voorwaarden in 2018 en heeft u daarmee geen recht meer op zorgtoeslag? Zet dan uw zorgtoeslag stop.

WANNEER ZORGTOESLAG STOPZETTEN

U heeft de wettelijke verplichting om binnen 4 weken een wijziging in uw persoonlijke situatie, waardoor u niet meer voldoet aan een voorwaarde voor zorgtoeslag, door te geven aan de Belastingdienst.

Wanneer uw bruto belastbare jaarinkomen boven het gestelde maximum uitkomt, kan het bijvoorbeeld verstandig uw zorgtoeslag stop te zetten. Daarmee voorkomt u dat u de zorgtoeslag later terug moet betalen.

Maar wanneer uw inkomen rond het maximum ligt, kan het beter zijn om de schatting van de hoogte van uw inkomen te wijzigen. In plaats van uw zorgtoeslag helemaal stop te zetten. Hoe dit werkt, leest u op de pagina:Mijn inkomen is gewijzigd, moet ik mijn toeslagen nu stopzetten?

STAAT UW VRAAG ER NIET BIJ?

Is uw vraag hiermee niet beantwoord? Kijk dan nog even bij onze Veelgestelde Vragen.

Staat uw vraag hier niet tussen? Onze chatfunctie is 24 uur per dag beschikbaar. Klik hiervoor op de blauwe balk rechts onderin het scherm waarin staat: Heeft u een vraag?

Meestal krijgt u hiermee snel het antwoord op uw vraag. Heeft de chatfunctie u onvoldoende informatie gegeven? Stuur ons dan een e-mail. Wij streven ernaar deze zo snel mogelijk te beantwoorden.