Helaas is het niet meer mogelijk uw zorgtoeslag voor het jaar 2017 via onze dienstverlening te regelen.

ZORGTOESLAG AANVRAGEN 2017

Zorgtoeslag is een financiële bijdrage van de Nederlandse overheid aan burgers die een Nederlandse zorgverzekering hebben en op tijd de premie hiervoor betalen. Het is bedoeld als tegemoetkoming zodat iedereen in staat is om zijn zorgverzekering te betalen, ook wanneer u een relatief laag inkomen heeft. Zorgtoeslag is dus niet voor iedereen. Mensen met te hoog verzamelinkomen hebben bijvoorbeeld geen recht op zorgtoeslag. Alle voorwaarden voor recht op zorgtoeslag vindt u hier.

Zorgtoeslag wordt niet automatisch door de Belastingdienst aan u toegekend. U moet zelf zorgtoeslag aanvragen. Dat kunt u doen vanaf de eerste dag dat u een Nederlandse zorgverzekering heeft en hiervoor moet betalen (tot uw 18e is dit gratis).

De toekenning van de zorgtoeslag gaat in op de eerste dag van de volgende maand. Vraagt u vanaf 18 januari zorgtoeslag aan? Dan zal vanaf 1 februari zorgtoeslag toegekend worden. Dit is immers de eerste dag van de maand die volgt op 18 januari.

ZORGTOESLAG 2017

Bent u vergeten zorgtoeslag aan te vragen? Dan kunt u met terugwerkende kracht zorgtoeslag aanvragen. Hoe ver terug u met terugwerkende kracht zorgtoeslag kunt aanvragen, hangt af van uw persoonlijke situatie.

Tot 1 september van elk jaar kunt u zonder problemen nog zorgtoeslag aanvragen over het voorgaande jaar. In 2018 kon u dus tot 1 september gewoon nog zorgtoeslag aanvragen over het hele jaar 2017.

Helaas is het nu niet meer mogelijk om via onze dienstverlening met terugwerkende kracht zorgtoeslag over het jaar 2017 aan te vragen.

STAAT UW VRAAG ER NIET BIJ?

Is uw vraag hiermee niet beantwoord? Kijk dan nog even bij onze Veelgestelde Vragen.

Staat uw vraag hier niet tussen? Tijdens kantoortijden kunt u live chatten met een van onze deskundige medewerkers.