Nu uw zorgtoeslag voor 2017 regelen!

Zonder DigiD

ZORGTOESLAG AANVRAGEN 2017

Zorgtoeslag is een financiële bijdrage van de Nederlandse overheid aan burgers die een Nederlandse zorgverzekering hebben en op tijd de premie hiervoor betalen. Het is bedoeld als tegemoetkoming zodat iedereen in staat is om zijn zorgverzekering te betalen, ook wanneer u een relatief laag inkomen heeft. Zorgtoeslag is dus niet voor iedereen. Mensen met te hoog verzamelinkomen hebben bijvoorbeeld geen recht op zorgtoeslag. Alle voorwaarden voor recht op zorgtoeslag vindt u hier.

Zorgtoeslag wordt niet automatisch door de Belastingdienst aan u toegekend. U moet zelf zorgtoeslag aanvragen. Dat kunt u doen vanaf de eerste dag dat u een Nederlandse zorgverzekering heeft en hiervoor moet betalen (tot uw 18e is dit gratis).

De toekenning van de zorgtoeslag gaat in op de eerste dag van de volgende maand. Vraagt u vanaf 18 januari zorgtoeslag aan? Dan zal vanaf 1 februari zorgtoeslag toegekend worden. Dit is immers de eerste dag van de maand die volgt op 18 januari.

ZORGTOESLAG 2017

Bent u vergeten zorgtoeslag aan te vragen? Dan kunt u met terugwerkende kracht zorgtoeslag aanvragen. Hoe ver terug u met terugwerkende kracht zorgtoeslag kunt aanvragen, hangt af van uw persoonlijke situatie.

Tot 1 september van elk jaar kunt u zonder problemen nog zorgtoeslag aanvragen over het voorgaande jaar. In 2018 kunt u dus tot 1 september gewoon nog zorgtoeslag aanvragen over het hele jaar 2017.

Na 1 september 2018 kunt u enkel nog zorgtoeslag aanvragen met terugwerkende kracht over 2017 als u nog geen aangifte inkomstenbelasting heeft gedaan en uitstel hiervoor gekregen heeft van de Belastingdienst.

Heeft u al aangifte inkomstenbelasting gedaan over het jaar 2017? Dan kunt u na 1 september 2018 geen zorgtoeslag meer aanvragen met terugwerkende kracht over dit jaar.

STAAT UW VRAAG ER NIET BIJ?

Is uw vraag hiermee niet beantwoord? Kijk dan nog even bij onze Veelgestelde Vragen.

Staat uw vraag hier niet tussen? Tijdens kantoortijden kunt u live chatten met een van onze deskundige medewerkers.