Direct uw zorgtoeslag regelen!

Zonder DigiD

Helaas is het niet meer mogelijk om uw zorgtoeslag voor het jaar 2018 via onze dienstverlening te regelen.
KLIK HIER VOOR EEN ANDER JAAR

ZORGTOESLAG AANVRAGEN 2018

Nederland heeft een van de beste zorgsystemen van de wereld, maar daar hangt dan ook een prijskaartje aan. Om de zorg voor iedereen betaalbaar te houden, is er zorgtoeslag. Voor iedereen die aan de voorwaarden voor de zorgtoeslag voldoet, is dit een maandelijkse financiële bijdrage van de overheid om u te compenseren voor de kosten van uw zorgverzekering. Zorgtoeslag is er niet voor elke persoon met een Nederlandse zorgverzekering. Wanneer uw inkomen boven de maximumgrens uitkomt, moet u uw zorgverzekering helemaal zelf betalen.

HOOGTE ZORGTOESLAG 2018

De hoogte van uw zorgtoeslag is afhankelijk van uw gezinssituatie en uw inkomen. Woont u alleen en bent u niet getrouwd of partner in een geregistreerd partnerschap? Dan is enkel uw inkomen van invloed op de hoogte van uw zorgtoeslag. Hoe hoger uw bruto belastbare jaarinkomen, hoe lager uw zorgtoeslag.

Wanneer u getrouwd bent of een geregistreerd partnerschap heeft, is deze persoon automatisch uw toeslagpartner, ook wanneer u niet samen op hetzelfde adres woont. Ook andere personen met wie u samenwoont kunnen uw toeslagpartner zijn. U ontvangt dan samen zorgtoeslag. De zorgtoeslag wordt dan aan een van u uitbetaald en u moet dit samen verdelen.

STAAT UW VRAAG ER NIET BIJ?

Is uw vraag hiermee niet beantwoord? Kijk dan nog even bij onze Veelgestelde Vragen.

Staat uw vraag hier niet tussen? Tijdens kantoortijden kunt u live chatten met een van onze deskundige medewerkers.